Тони Михајловски го прифати предизвикот од Овчарот кој сакаше да се кандидира за Претседател да ги…

Toni Sanac Mihajlovski is with Иванка Ина Василевска Македонска. Не го познавам човеков. Секоја чест за стадото и маката што ја вложува да го одржи. Да си жив и здрав Марјан Трајчев. Ако некој го знае, ве…
Read More...

Писател до Фетаи за Смилковско: До кога ќе им ги убивате децата?

Aleksandar Rusjakov „Ние долго ги очекувавме овие бомби, затоа што беа долго најавувани како бум. Но, ништо суштинско нема во бомбите“. - правна застапничка на родителите на убиените деца кај Смилковско…
Read More...

На наредните избори или ќе преживеат ВМРО, СДСМ и ДУИ, или ќе преживееме ние – трето нема!

Кој смее да е човек, а кој не во Македонија? Интернетот и социјалните мрежи десетина години се достапни на секој. За среќа, ни ја разбија илузијата од учебниците по ЗПО дека сме „добар, питом и гостопримлив народ“ и го извадија најлошото…
Read More...

Статус кој ќе ве расплаче: Овде, почитувани политичари, луѓето се научија да се борат ѕверски, после…

Goran Stojcheski is feeling disappointed. Почитувани политичари, Вчера во аптеката чув една млада мајка: Немам толку! Пребаруваше по новчаникот, додека околу нозете и се плеткаше измрсулавено три годишно детенце. Ја праша: Што…
Read More...

Геро до Фатиме Фетаи: Ѕвездо избледена, кажи ми што ново дознавме од твојава последна бомбашка…

„Ние долго ги очекувавме овие бомби, затоа што беа долго најавувани како бум. Но, ништо суштинско нема во бомбите“. Ова го изјави правната застапничка на родителите на убиените деца кај Смилковско Езеро, во неразјаснетиот крвав пир на 12…
Read More...

Кој би поверувал? Миленко испрати закана да Груевски и компанија дека ќе си лежат

Миленко Неделковски Толкава безбедносна имбецилност, немање безбефносна култура и безбедносна неспособност на едно место, тешко дека има видено светов! Ско лежите, ќе си лежите не затоа што сте…
Read More...