Browsing Category

ПОЛИТИКА

Премиерот најави! Ќе броиме илјадници починати а пандемијата ќе трае со месеци

„Ќе броиме илјадници пoчинaти. Мораме да се подготвиме на тоа“, ипредупредил Ловен во интервју за шведскиот дневен весник „DagensNyheter“, додавајќи дека земјата се соочува со кpизa поради бројот на луѓе на кои им е потребна помош и поради…

Експлозија на претседателот! Наскоро можеби ќе настапи глад поради коронавирусот

„Сиромаштијата не е спас од вирусот. Наскоро, поради страв би можела да настапи глад, а последиците би можеле да бидат попогубни од самиот коронавирус“, смета бугарскиот претседател Румен Радев кој ја критикуваше владата за намера да ја…

Најпопуларниот инфектолог во земјава: Не носете маски и ракавици, еве кога ќе заврши епидемијата

„Кога завршува една епидемија со грип или со некоја друга респираторна инфекција? Кога ќе имаме доволно популација која ќе има антитела, која го прележала. Значи, кога ќе почнат да се судираат новоинфицирани кога ќе треба да го пренесат…