Внимавајте! Полицијата трие раце! Ќе фрчат казни за 1 мај поради ова

156
Loading...

Се апелира за првомајските празници да не се пали оган на отворен простор и да не се фрла отпад во излетничките места како што се Парк – шумата Водно, Парк на природата Гази Баба, СРЦ Сарај, Езеро Треска, кањонот Матка и друго.

Ќе се преземаат мерки и активности за превентивно дејствување, екипи ќе бидат присутни и ќе вршат контрола на јавните површини.

Казната за палење оган на јавна површина е 200 евра, а за фрлање и оставање отпад 50 евра.

loading...
You might also like