Ќе ви се заврти во главата! Изгор цени на горивата од понеделник

421
Loading...

Од понеделник нов начин на пресметка на цените на горивата најави Регулаторната Комисија за енергетика со последната одлука.

Во иднина цените на нафтените деривати ќе се одредуваат според сосема нов концепт и нема да пресметува производна цена, туку основа ќе и биде цената на суровата нафта на светските берзи на која ќе се додадат определени трошоци како премии на трговците, транспортот од пристаништата до резервоарите во кои трговците ги складираат нафтените деривати, трошок за пренесување од складиштето до бензинските пумпи, трошок за маржа.

Останува да видиме каква ќе биде новата цена.

loading...
You might also like