Пендаровски: Албанците сеуште не се рамноправни со македонците, мора да се зголеми нивниот број во администрација?

159
Loading...

Стево Пендаровски кој треба да стапи на функцијата претседател веќе од недела, во интервју за Албанската Радио Телевизија, истакнал дека Албанците сеуште не се рамноправни со Македонците во земјаата, иако имало големо подобрување, ја пренесува изјавата Алсат.

Тој го истакнал бројот на Албанците во администрацијата.

– Во 2001. и 2002. година по потпишувањето на Охридскиот Договор, во цела администрација имаше Македонци и само 2,4 отсто Албанци, а денес имаме над 19 посто застапеност на Албанците, истакнал тој.

loading...
You might also like