Љубчо се изјасни по долго време па го нападна главниот ривал Бранко Црвенковски

341
Loading...

“…Специфично е што денес тешко можете да сретнете експертска анализа или резиме за резултатите, но и за последиците од спроведуваната политика на ММФ и на Светската банка во бившите комунистички држави.

Конечно, многу од развојните настани беа склоп на околности чијашто главна карактеристика беше алчноста на старите комунисти, сега преслечени во облеката на демократи. Главната одговорност и вина за тој крајно нехуман и криминоген процес на приватизација ја носат Киро Глигоров и генералниот егзекутор, Бранко Црвенковски.

Лично бев жесток критичар на нивната политика и на начинот на кој беше спроведена приватизацијата. Посветено ги следев сите етапи на тој процес и затоа децидно ги посочувам повиканите!

Кога станува збор за ролјата на Бранко Црвенковски во сите замешателства околу поделбата, сметам дека тој само им овозможи на бившите комунистички кадри, да приграбат дел од националното богатство. Новите приватници во два-три наредни изборни циклуси, бездруго, штедро им помагаа на „кумот” и на СДСМ.

loading...
You might also like