Тричковски до Каракачанов: И Милошоски е бугарин па што и ние македонците си имаме глупаци како тебе

313
loading...

Гоце Делчев бил Бугарин

Добро, бе, Каракачанов, Гоце Делчев бил Бугарин, па тоа не е спорно, сите знаеме дека бил Бугарин.
Што друго можел да биде!?
Б’лгарин на чијато револуционна дејност, ние Македонците се поклоњаваме и ја смјатаме за една од важните основи на нашата историческа легитимација!
Мисла че това би била една подходјашча формуљација.
Какво оште искате!?
Што се отнасја до мен мога да кажа че и Антонијо е Б’лгарин, и други хора при нас са Б´лгари, обаче какво от това, като историјата не ги бележи и не ги иска, освен както обикновени глупаци. Това не значи че и Македонците си њамаме глупаци.
Имаме си ги колкуто искаш.
Испраштам ти топли поздравлениа от Скопие.

Тричковски

loading...
You might also like