Норвешки научник: „Овој вирус е од вештачко потекло“ – Тврдењето го поддржа и поранешниот шеф на МИ6

552

Новата студија за можното потекло на коронавирусот утврди дека Ковид-19 нема природно потекло.
Студијата, предводена од норвешкиот виролог Бигер Соренсен, откри дека вирусот „Ковид-19“ содржи секвенци кои се чини дека биле вметнати вештачки.

Истражувачите откриле дека вирусот е направен за луѓето. Беше посочено дека вирусот е тешко да се мутира, бидејќи се рашири меѓу луѓето, што укажува на тоа дека тој веќе е целосно адаптиран за луѓето.