Шокантни податоци на Стојанче Ангелов: Договорот од Преспа го направивме заедно со ВМРО ДПМНЕ?

15,841

На денешен ден, пред две години, по долги и мачни преговори е потпишан Договорот од Преспа.
Договорот е потпишан од страна на врвот на СДСМ но реализацијата на Договорот е направена со асистенција на ВМРО-ДПМНЕ кое:
– отстапи 8 пратеници за изгласување на договорот во Собранието;
– не поднесе ниту еден амандман а можеше да поднесе 1.000 и да го блокира;
– не организира ниту еден масовен протест а можеше барем сто.
Да живее Република Северна, но сепак, МАКЕДОНИЈА!

Стојанче Ангелов