ПРОНАЈДЕН ДОКАЗ ДЕКА КОРОНАТА Е ВЕШТАЧКИ НАПРАВЕНА? Сите траги водат кон еден град?

4,118

Двајца научници, еден британец и еден Норвежанец, неодамна објавија студија од која може да се заклучи дека вирусот САРС-КоВ-2 е вештачки создаден во лабораторијата.

Според трудот објавен во журнал, новиот протеин „шиле“ на вирусот корона содржи неколку секвенци за кои се чини дека биле вештачки вметнати за да се зголеми успехот на вирусот.

Во резиме на трудот, а подоцна и во неговата елаборат, норвешкиот виролог Бирџер Соренсен и британскиот онколог Ангус Далглиш тврдат дека идентификувале „вметнати делови поставени на површината на шила САРС-КоВ-2“ кои се клучни за вирусот да комуницира и да влегува во човечки клетки.

Соренсен за норвешката телевизија НРК изјави дека вирусот има својства кои се многу различни од друг коронавирус, причината за САРС и дека тие никогаш не биле откриени по природа. Тој открил дека Кина и Соединетите држави соработуваат многу години на истражување на коронавирус преку студии за „стекнување на функции“ во кои може да се зголеми патогеноста или пренесливоста на вирусот за подобро да се разбере.