Кадри Весејли против поделба на територии! Спремен и за војна со Србија доколку дојде до тоа

182

Претседателот на Демократската партија (ДПК), Кадри Весели изјави дека „Косово нема да биде во војна со Србија сè додека нема закани на територијата на Косово“.

Но, како што додаде, доколку е потребно, тој е подготвен да се реактивира.

 

„Претпочитам дијалог со Србија. Јас сум стар, но ако се сведе на тоа, верувам дека би се борел како млад човек, како кога бев против Србија “, рече Кадри Весеjiи за приштинските медиуми, а пренесе РТС.