НОВА НУКЛЕАРКА НА ГЕРО! НОВИ БОМБИ ЌЕ ЈА ТРЕСАТ МАКЕДОНСКАТА ПОЛИТИКА ДО ИЗБОРИТЕ

2,210

Како и да е, кампањата неофицијално почна со бомбардировка. Дали тоа битно ќе го смени предизборното расположение на избирачите? Не верувам, но можно е новите бомби да го зацврстат уверувањето на многу луѓе дека политиката во Македонија и во време Грујово беше, но и во време Заево остана еден голем, сега дури и проширен и надграден свет од лаги, во кој сите на некој начин се чувствуваме удобно и самозадоволно и немаме преголема желба да трагаме по вистината. Ионака, како што вели Орвел, во царството на лагите, вистината е предавство.

Ви пренесуваме дел од колумната на Бранко Героски објавена на порталот Плус Инфо