Каракамишева распали по Русковска: Ајде сега да и одговориш на јавноста зошто не го вештачевте телефонот на Боки 13

1,220

Судијката во предметот “Рекет” треба да и објасни на јавноста зошто таа не дала наредба за вештачење на телефонот на Боки 13 кога веќе обвинителката Вилма Русковска не сакала да го стори тоа?

Зошто судијката не се повикала на чл.236, став 3, а во согласност со чл. 394, став 2 од Законот за кривичната постапка и на главната расправа не одлучила за вештачење на телефонот?

Ова пропуштање на судијката мора да се одговори.

Дали имало договор меѓу судијката и Вилма во случајов сепак да не се вештачи телефонот?

Што сакале да скријат двете грации???

Тања Каракамишева фб статус