ШТО СЕ ПРИПРЕМА? ЛАЗАНСКИ НАЈАВИ! СТИГНУВААТ 30 ТЕНКОВИ ОД РУСИЈА НА БАЛКАНОТ

1,733

Белград очекува испорака на првата серија руски тенкови Т-72 Б3 до крајот на годинава, изјави за РИА српскиот амбасадор во Русија Мирослав Лазански, додавајќи дека Србија ќе добие вкупно 30 тенкови Т-72 Б3 и 30 оклопни возила БРДМ-2.

„Очекуваме испорака на првата серија до крајот на годината. Русија ќе достави вкупно 30 тенкови Т-72 и 30 модернизирани BRDM-2 лесни оклопни возила на Србија во форма на грантови. Очекуваме испорака на 11 веќе подготвени тенкови многу бргу “, рече амбасадорот.