КНИГАТА НА БОЛТОН ПРОДОЛЖУВА ДА ЈА ТРЕСЕ АМЕРИКА! Не смеев да го оставам Трамп на само со Путин

224

Во интервју за АБЦ , поранешниот советник за национална безбедност Џон Болтон зборуваше за својата книга „Собата во која сè се случи“, откривајќи што читателите ќе можат да научат за изборите за надворешна политика на американскиот претседател Доналд Таум.

Во светло на неговата претстојна книга, поранешниот советник на Трамп, Џон Болтон откри во едно интервју зошто се плашел да го остави американскиот претседател Доналд Трамп сам со неговиот руски колега Владимир Путин за време на самитот во 2018 година во Хелсинки.

Болтон рече дека тоа е затоа што „во ниеден момент не знаевме што ќе рече тој (Трамп)“.

„Во ниеден момент не знаевме што тој ќе рече. Сега сум многу сигурен дека ништо не се случило во еден-на-еден разговор. Но, тоа значи дека избегавме без повреди на американските интереси. „Ние секако не постигнавме напредок во нашите интереси“, рече Болтон.