НА ТРАМП МУ ПРЕКИПИ! 10 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА ТОЈ ШТО ЌЕ УНИШТИ СПОМЕНИК

702

Претседателот на САД, Доналд Трамп ги предупреди демонстрантите во Вашингтон да се воздржат од каков било обид за воспоставување автономна зона во главниот град на САД, велејќи дека сите напори да се стори тоа ќе бидат поздравени со „сериозна сила“.

– Никогаш нема да има автономна зона во Вашингтон, сè додека јас сум вашиот претседател. Ако се обидат, ќе бидат ги чека сериозна сила! – напиша Трамп на Твитер.

Коментарите на Трамп доаѓаат откако демонстрантите во Вашингтон со спреј напишаа  „Автономна зона на Црната куќа“ на ѕидот на историската црква Свети Јован, во близина на Белата куќа.

Donald J. Trump

@realDonaldTrump

There will never be an “Autonomous Zone” in Washington, D.C., as long as I’m your President. If they try they will be met with serious force!

55.3K people are talking about this

Снимките од местото на настанот покажаа дека демонстрантите исто така се обидоа да ја отстранат статуата на Ендру Џексон во таа област.

Претходно Трамп предупреди дека секој што уништил или уништил некој споменик или статуа, ќе се соочи со до 10 години затвор.