ЌЕ ПОЧНЕ ТРЕТА СВЕТСКА ВОЈНА И АМЕРИКАНЦИТЕ ЌЕ БЕГААТ НА БАЛКАНОТ – Пророштво на руски светци

2,138

Руските светци предвидуваа кога ќе се случи Третата светска војна, а Србија би била главната причина за сè.

Увид или дар на пророштво како феномен, односно дар на Бога, е присутна во Православната црква уште од своето основање до денес. Понекогаш ова предвидување е такво што светите луѓе можат да видат души, а понекогаш и светците можат да ги видат идните светски настани и социјалните трендови. Низа пророштва на руските светци за Третата светска војна, во кои се вели дека ќе започне во Србија, односно дека Србија ќе биде причината за истото.

Пророштвата на светите отци се претежно вистинити, но тие самите предупредуваат дека Бог е жив и дека тој понекогаш го менува текот на историјата и дека пророштвата не треба да се земат здраво за готово. Во секој случај, вреди да се прочита. Имено, рускиот старец Владислав Шомов предвиде дека Русија ќе оди во војна со Германија, но и со Кина. – Војната со Германија ќе започне повторно низ Србија – рече старецот Владислав.

Тој исто така рече дека сè ќе биде во оган, и големите руски градови, но дека Русија нема да страда во пожарот. Тој исто така рече дека Белорусија ќе страда лошо, но дека после тоа ќе се обедини со Русија. Тој рече дека Турците исто така ќе одат во војна со Грција и дека Русија ќе и помогне на Грција.

Хиархимандритот Стефан Атонски рече дека Америка ќе пропадне. Таа пропаст ќе биде огромна, цела Америка ќе пропадне, а Американците ќе побегнат во Русија и Србија. Во своите пророштва, старецот Матфеј Вресфенски рече дека причината за Третата светска војна ќе биде „толку добро позната“, односно веќе видена, а тоа е Србија.