Пророштво на Тарабиќ: Балканската војна ќе биде со албанците, а Косово повторно ќе биде српско

343

Терористичките упади во Македонија се вовед во војната што целиот Балкан ќе ја води против Албанците, а после тоа Косово повторно ќе биде српско, тврди Драган Пјевиќ, највозбудливиот промотор на мистицизмот на селото Крем и „пророштвото за Креман“.

Соговорникот на „Блиц“, кој ја објави книгата „Пророштвото на Кремен“ во 2005 година, своите зборови ги темели на предвидувањата на славниот Тараби.

Повеќето книги на Пјевиќ се составени од оригинални записи на свештеникот Захариеје Захариќ, кој ги запиша зборовите на пророкот Милош Тарабиќ (1809-1854), кој се појави мртов на неговиот син Митар (1829-1899), раскажувајќи му дека што би се случило.

Покрај оригиналното пророштво, има и поглавје „Погледни го новиот милениум“ во кое професор д-р Тодор Јовановиќ, имунолог, тврди дека во 2000 година пророкот Милош „му се појавил“.

– Балканската војна ќе биде со албанците. Целиот Балкан против Албанија, што е мизерија и беда. Косово ќе биде вратено. Албанците ќе бидат поразени и ќе им биде дозволено да одат во Австралија, Америка или некоја друга страна. Србија ќе се врати на нозе и ќе биде како порано – се наведува изјавата на Тарабиќ до Јовановиќ.