СВЕТОТ СЕ ВРТИ НАКАЈ ПУТИН! РУСИЈА ИСПРАТИ 2 АВИОНИ МЕДИЦИНСКА ОПРЕМА НА САД! ТРАМП СЕ ЗАБЛАГОДАРИ

718

„Од руска страна, поради тешката епидемиолошка ситуација во Америка, предложена е помош во медицинска техника и средства за заштита. Трамп со благодарност ја прифати оваа хуманитарна помош“, рече Песков.
Тој забележа дека во усогласувањето на деталите од реализацијата на договорот на двајцата лидери „се создал впечаток дека некои лица од американска страна, како минимум, не помагале оперативно да се решат техничките прашања поради реализацијата на договорот на двајцата претседатели“.

Важно е да се нагласи дека претседателот Путин, предлагајќи му на американскиот колега помош, тргнувал од тоа, кога американските прозиводители на медицинска опрема и материјали ќе го поткренат обемот на производство, тие, исто така, во случај на потреба да одговорат со иста мерка“, нагласи Песков.