ПАНИКА ВО САД! Малите зелени човечиња превземаат амерички градови? ШТО СЕ СЛУЧУВА?

1,134

Американските медиуми се згрозени од она што се случува во некои градови во Соединетите држави.

 

Интересно е што не се загрижени за масовните протести, убиени полицајци, запалени продавници и бензински пумпи, како и за немири полни со насилство. Тие се загрижени и исплашени заради таканаречените „малку зелени луѓе“.

 

Тие се вооружени на забите припадници на безбедносните сили без обележја, кои се појавија во овие градови и веќе започнаа да апсат (и да одведат во непознат правец) најактивните учесници во конфликтот, грабежи и обиди за заземање на федералните институции.

 

Претставниците на медиумската заедница и приврзаниците на Демократската партија недвосмислено го идентификуваа изворот на проблемот: според нивните проценки, рускиот претседател е повторно виновен за сè (иако индиректно), бидејќи Доналд Трамп наводно позајмил тактики за употреба на „малку зелени“ против политички противници. Ова не е метафора или претерување, туку сува изјава на најреална медиумска хистерија во која американскиот претседател е обвинет за иницирање воена агресија во одредени американски градови и држави, чие раководство е во Демократската партија и на сите можни начини ги поддржува тие масовни акции на политичко насилство. месеци ја тресат Америка.