Шокантен исказ на светски Епидемиолози и научници за Корона: Сум видел 30 епидемии но никагаш нешто слично на ова

710

Д-р Зухарит Бакади е специјалист за микробиологија. Тој беше професор на универзитетот Јоханес Гутенберг во Мајнц и раководител на Институтот за медицинска микробиологија и хигиена. Тој е еден од најпознатите цитирани научници во германската историја. Еве што вели тој:

– Се плашам дека милион нови вирусни инфекции ќе доведат до 30 смртни случаи на ден во следните 100 дена. Но, не сфаќам дека 20, 30, 40 или 100 пациенти кои се позитивни за нормални коронавируси веќе умираат секој ден. Мерките преземени од различни влади против COVID 19 се гротескни, апсурдни и многу опасни

Животниот век на милиони се скратува. Застрашувачкото влијание врз светската економија се заканува на постоење на безброј луѓе. Последиците од медицинската нега се големи. Пациентите кои имаат потреба од нега веќе се намалени, откажани се операциите, дневни практики празни, болнички персонал намален. Сето ова длабоко ќе влијае на целото наше општество. Сите овие мерки водат кон самоуништување и колективно самоубиство засновано врз единствена плашлива приказна.

Д-р Волфганг Водарг е германски лекар специјализиран за пулмологија, политичар и поранешен спикер на парламентарното собрание на Советот на Европа. Во 2009 година, тој повика на истрага за наводен конфликт на интереси во врска со реакцијата на ЕУ на пандемијата на свински грип и сега посочи:

– Политичарите ги почитуваат научниците … научниците кои сакаат да бидат важни за да заработат пари за своите институции. Научниците кои само пливаат по главниот тек и го сакаат својот дел од тоа.

И она што недостасува во моментов е рационален начин за гледање на нештата. Треба да поставиме прашања како, „Како дознавте дека овој вирус е опасен?“, „Како беше порано?“, „Зарем немавме иста работа минатата година?“

Д-р elоел Кетнер, професор по наука и хирургија на Универзитетот во Манитоба, поранешен главен директор за јавно здравје на провинцијата Манитоба и медицински директор на Меѓународниот центар за заразни болести. Тој потенцира:

Никогаш не сум видел нешто слично на тоа, ништо слично на кое било блиску. Не зборувам за пандемии затоа што сум видел 30. Ги имам видено секоја година. Се вика грип. Но, никогаш не сум ја видел оваа реакција и се обидувам да разберам зошто.