“До вчера јадевте и пиевте од тоа ВМРО, работа и леб ви даде, нижевте тутун, садевте компири на село, денес плукате по него, а уште сте на работа и земате плата по заслуга на истото

2,102

Морав да го превземам:

“До вчера јадевте и пиевте од тоа ВМРО, работа и леб ви даде, нижевте тутун, садевте компири на село, денес плукате по него, а уште сте на работа и земате плата по заслуга на истото. Сте прочитале два три статуси на фејсбук, станавте писмени,прочитавте две три статии на Гугл, ја научивте историјата, па сеа плукате УДБА, патриоти, вакви, такви. Како не ви е срам бе говеда? Па 6 членски книшки имате од сите партии, сите ги прошетавте, на сите се качивте. Осмо одделение вечерно немате завршено, ниту диплома имате од истото, па продавате демагогија и изигравате аналитичари на политичката сфера и партии. Овчари, сељанки, опинци, патриоти за на маса. Ниту сте биле, ниту ке бидите, нула сте биле и ке останите тоа, нула, празно. Циркузанти!”