ЕРДОГАН ЗАПОЧНУВА УШТЕ ЕДНА ВОЈНА? Испраќа војска на границата со Русија

1,119

Турција и Азербејџан треба да спроведат заеднички воени вежби во Азербејџан, објави азербејџанското Министерство за одбрана на 27 јули.

Според планот, вежбите во кои учествуваат копнени сили ќе се одржат од 1 до 5 август во Баку и Нахчиван, се вели во соопштението. Во здружените вежби ќе бидат опфатени воени лица, оклопни возила, артилерија и минофрлачи, како и воена авијација и опрема за воздушна одбрана.