МАНЕ ЈАКОВЛЕВСКИ: Драган Богдановски уште во 1992 бараше да го избркаме Љубчо, јавно му се извинувам што не го сторив тоа

910

Тој вели дека самиот е крив што му овозможил на Љубчо Георгиевски да застане на чело на партијата и дека јавно се извинува поради тоа.

„Јавно му се извинувам на Драган Богдановски што не го послушав во 1992 година кога ме тераше да го тргнеме Георгиевски од партијата поради неговата пробугарска ориентација. Искрено жалам што тогаш не го послушав“, вели Јаковлевски.