(ФОТО) ОД ТАЈНИТЕ РУСКИ АРХИВИ: Хитлер сепак не побегнал, русите објавија фотографии од неговите остатоци заби и сл..

266

Елизабет Пескова, ќерка на портпаролот на Кремlin, Дмитриј Песков, на својот Инстаграм профил откри фотографија со остатоци од Адолф Хитлер, кои се чуваат во магацин на тајната архива на Руската Федерална служба за безбедност.

Пескова на својот Инстаграм сподели интересни фотографии од стоматолошки остатоци од Адолф Хитлер и неговата сопруга Ева Браун.

Daughterерката на Песковjeе напиша во објаснување на Инстаграм дека нејзината пријателка и голем lубител на историјата, Пјер Малиновски, побарала да ги видиме остатоците, затоа што не сите се убедени дека Хитлер починал во 1945 година.

 

„Вие нема да верувате во тоа, но му е дозволено да ја посети една од најинтересните и мистериозни градби во земјата. „Благодарение на ДНК анализите, кои ги изврши францускиот антрополог Чарли во 2018 година, беше потврдено дека овие остатоци од архивите на Федералната служба за безбедност навистина им припаѓале на Хитлер и Браун“, изјави Пескова.