Германците предвидуваат: Во 2020 почнува….

285

Со оваа година може да започне нова ера во историјата на човештвото, која ќе се карактеризира со масовни немири и немири – оцени и предупреди германската Дојче банка.

Нејзината нова студија укажува дека еден од главните двигатели на таквата состојба ќе биде Студената војна меѓу САД и Кина.

Ерата на глобализацијата, која трае од 1980 година, е при крај и се заменува со „век на нарушување и немири“.

Стратегот на банката Jimим Рид и група соработници работеа на студијата, а исто така истакнува дека новата ера ќе се карактеризира со пристигнување на кинеската економија во надмоќ над американската.

Други „основни компоненти“ ќе бидат: континуиран раст на глобалниот долг, политика на „пари од хеликоптер“ на централните банки

Немирите ќе дефинираат нова ера барем првично, барем за една деценија, а можеби и подолго.

Во врска со ова, Дојче банка забележува: „Не е секој хаос лош“.