БРУТАЛЕН ОДГОВОР НА ИТАЛИЈА: “Немојте да не вреѓате, Путин е тој што ни помогна и не постави никакви услови”

12,943

Премиерот на Италија, Конте ја нарече крајно навредлива алузијата дека Русија наводно поставувала услови да им помогне на Италијанците во борбата против коронарниот вирус.

„Голема навреда е на италијанската влада да мисли дека помошта што ја добиваме од Русија, Кина или други земји може да влијае на геополитичката позиција на Италија. Тоа е голема навреда, не само за мене, туку и за (рускиот претседател) Владимир Путин “, рече тој во интервјуто за BBC.