ВАКЦИНАТА ОД КОЈА СИТЕ ИМАМЕ БЕЛЕГ НА РАКА ЌЕ ОДИГРА КЛУЧНА УЛОГА ПРОТИВ КОВИД 19! Научниците излегоа со шокантни бројки

1,837

Земјите каде е потребна задолжителна вакцина, вакцина против туберкулоза, имаат десеткратно помала стапка на морталитет од Ковид-19 отколку земјите каде што вакцината не се администрира. Овие статистики се изведени од истражување спроведено од американски и британски научници, а резултатите од студијата беа презентирани пред неколку дена.

 

Според нашиот закон, вакцината за BCG е задолжителна – повеќето деца ја примаат на вториот, третиот ден по раѓањето. Се спроведува во нашата земја од 1948 година.

 

BCG е кратенка за „Bacillus Calmette-Guerin“. Оваа вакцина против туберкулоза е именувана по двајца француски научници кои ја откриле пред стотина години. Направено е задолжително од држави кои во историски период имаат голем број пациенти со туберкулоза. Земјите како Италија, Америка или Холандија го немаат во календарот за задолжителна вакцинација, и токму во овие земји е стапката на смртност од вирусот корона.

 

Американско-британска научна студија ја следи смртноста на короната во 178 земји во период од петнаесет дена. Конечно, бројките покажуваат дека распространетоста на токсинот-19 во земји каде што нема „бегање“ е десет пати поголема отколку во земјите каде што е присутна, а исто така и дека стапката на смртност во „бегачките“ земји е десет пати помала отколку во оние што не работа, пренесува 24sata.hr.