НАМЕСТО ДА СЕ ЗАД РЕШЕТКИ НЕОБАЛИСТИТЕ ПРОДОЛЖУВААТ СО ПЉАЧКАЊЕ И СИЛУВАЊЕ НА МАКЕДОНИЈА

151

Наместо да се зад решетки, вака необслистичките злосторници и бандити се дујат со пленот од пљачкање и силување на македонската држава, во партнерство со ситнодушните неојаничари, а кутриот народец се радува ако успее да стави гравче, салата, кикирики и ефтино вино на славска маса за четворица. За да си продолжи тој ‘напредок’, веќе четврта деценија ќе го залажуваат народот со плитки ветувања за влез во рајски клуб на ЕУ и НАТО, додека сквернават и раскрчмуваат сѐ што останало од македонското народно наследство и достоинство, па и жените, мајките и децата ги обесчестуваат со ситни награди од купот на пљачката. Родени ли се мажите и жените што ќе им стават крај на овие нечовечки изживувачи?