Чедомир Јовановиќ во критична состојба

360

Јовановиќ пред шест месеци имал ковид- 19 и имаше сериозна билатерална пневмонија. Потоа, според неговата сопруга, тој едвај ја извлекол жива глава.

Неговата сопруга Јелена Јовановиќ ги негираше обвинувањата дека лидерот на ЛДП не го следел советот на лекарот. Во интервју за „Блиц“, таа истакна дека нејзиниот сопруг цело време одел на контроли и ги следел сите совети.

“Лошо е, тој страда и има страшна болка, поради што прима кетанол, троодон, па дури и морфиум со четири антибиотици. Сите негови параметри се нарушени. Иако прима флексарин неколку пати на ден, Д-димерот, кој е одговорен за згрутчување на крвта и предизвикува тромбоза, е 12 пати поголем. од горната граница, CRP што укажува и на некои воспаленија “, вели сопругата на Чедомир Јовановиќ.

Се молиме на господ и се надеваме на подобро. – рече жената на Чедо.

Да потсетиме, Јовановиќ беше хоспитализиран на 8 јануари откако му се слоши, а по направената анализа беше утврдена пневмонија.