(Видео) Вевчанка до полицијата: Дали ве личи вака ѓубрина едни, сте застанале ко трупови и ќе ни ги апсите и тепате децата !!

468

Се започна мирно, весели Василичари, зурли и тапани, но кога се случи дефилето на маските дојде до инцидент на самото сретсело. Припадниците на ЕБР по радио станицаа им беше кажано да ги растераат василичарите… Глетката беше грозна, плачат стари жени, мали деца, старите си ги бараат внуците а малите дечиња татковците кои беа дел од самиот карневал.

Покрај зетот, невестата ,глупавиот Авгус досетливите вевчанци со многу хумот и сатира ја исмеваа 2020 година. Во фокусот на вевчанскиот карневал беа корона вирусот, вакцинацијата и спорот со Бугарија.