Млада мајка ги разгледувала сликите на сопругот и онеме од она што го виде

865

Една млада канадска мајка ја разнесе својата мрежа со нејзината неверојатна приказна. Уште еден доказ е дека судбината честопати ни носи неочекувани изненадувања. Рената неодамна стана мајка на момчето. Нејзиниот син, Зајн, е роден 10 недели пред нејзиниот мандат и останува под опсервација во универзитетската болница „Свети Петар“ во Brу Бранзвик.

Следуваат две долги недели на емоции и неизвесност. Значи, до еден ден младата мајка хит на стар албум со фотографии од нејзиниот сопруг. Таа започнува да се движи низ страниците и во еден момент буквално е вкочанета со чудо. На еден од снимките, Рената забележува познато насмеано лице со бебе во рацете.

„Минатата недела тој го извади својот албум на своите деца за да ми ги покаже неговите фотографии. Додека ги разгледував страниците, наидов на една слика со една дама која го држи. Веднаш го прашав кој е тој“, вели возбудената мајка.

“Дејвид ми рече дека тоа е медицинската сестра што се грижеше за него во прерано одделение за новороденчиња. Тој стана одличен пријател со неговата мајка и таа дури побара од неа да се слика со малиот Дејвид на денот кога бил испразнет”, додаде таа.

Затоа тие заедно со фотографијата отидоа во болницата и почнаа да прашуваат која е старицата. Сите беа едногласни дека ова е Лиза.

“Мајката на Давид почина кога беше студент. Тогаш таа му кажа за Лиза.” Таа е неверојатен човек. И таа се грижеше многу за вас додека бевме во болницата. „Сега, двајцата мислиме дека таа е наш ангел“, рече Рената за Си-Би-Ес 7.

„Изминатите две недели беа полни со емоции и неизвесност, но сега се уверивме дека ова е истата сестра која се грижеше за човекот што го сакам пред 33 години“, напиша Рената.