ПРВИОТ ГЕРМАНСКИ АМБАСАДОР ВО МАКЕДОНИЈА: ГРЦИТЕ НИКОГАШ НЕ ЈА ПОСЕДУВАЛЕ МАКЕДОНИЈА, НИ ВО АНТИЧКО НИ ВО РИМСКО

466

Ханс-Лотар Штепан, прв германски амбасадор во Македонија:
-Историјата има докажано дека Грција пред 1912-13г. никогаш ја нема поседувано македонската територија, ни во античко ни во римско време..само со прекршување на меѓународното право ја украде, ја окупира Македонија! https://t.co/h2iWbiTkkT