ПУТИН СТАНУВА ДОЖИВОТЕН ПРЕТСЕДАТЕЛ НА РУСИЈА

235

Законот беше објавен денес на официјалниот интернет портал за правни информации, објави ТАС С.

Бројни одредби од законот се донесени врз основа на измени и дополнувања поднесени во Уставот.

Еден од новововедените амандмани е ограничување на бројот на претседателски мандати за една личност.

Се однесува на сегашниот претседател, без оглед на претходните претседателски мандати и му овозможува на сегашниот шеф на државата да се кандидира за претседател уште двапати.