ОТКРИ НЕШТО ШТО НЕ СМЕЕШЕ! На главниот германски виролог му се заканува смрт?

899

На германскиот виролог Кристијан Дростен му се заканува смрт. Дростен, за кој многумина во Германија сметаат дека е експерт за објаснување на состојбата со коронавируси, се пожалил на недостаток на непожелната популарност во борбата против пандемиите.

Во интервју за британскиот „Гардијан“, тој рече дека добил смртни закани поради неговата улога во кризата со коронавирус, објаснувајќи го како „превентивен парадокс“.

На германскиот виролог Кристијан Дростен му се заканува смрт. Дростен, за кој многумина во Германија сметаат дека е експерт за објаснување на состојбата со коронавируси, се пожалил на недостаток на непожелната популарност во борбата против пандемиите.

Во интервју за британскиот „Гардијан“, тој рече дека добил смртни закани заради неговата улога во кризата со коронавирус, објаснувајќи го како „превентивен парадокс“.

– Луѓето во Германија гледаат дека болниците не се пренатрупани и не разбираат зошто се затвораат продавниците, – рече тој.

Дростен посочува дека се гледа дека антивирусните мерки функционираат, но ова води многу да се жалат на презаситеноста на епидемијата. Поради ова, тој верува дека за многу Германци тој е „лошиот човек што ја попречува економијата“ и затоа постојано добива смртни закани, кои ги пренесува на полицијата.

Тој вели дека другата причина зошто не спие ноќе е затоа што добива е-пошта од загрижени луѓе.