Browsing Category

ЗДРАВЈЕ

НОВО СТРАШНО СООПШТЕНИЕ ЗА АСТРА ЗЕНЕКА

Откако неколку земји привремено ја прекинаа вакцинацијата на Астразенек со вакцината против ковид-19, се огласи и британскиот министер за здравство. Станува збор за вакцината Оксфорд, а причините за привремено прекинување на…

Шоќираше микробиологот Пановски: Македонија има 5 пати поголема смртност од Ковид од просекот

Јас направив пресметка дека Северна и Јужна Америка и Европа имаат 1060 смртни случаи на милион, останатиот свет има 88 и тоа Азија и Африка и Австралија само 35. Македонија има пет пати поголема смртност од просекот во светот, рече…

КИНЕЗИТЕ НИ ГИ ВРАТИЈА ПАРИТЕ! ВАКЦИНИТЕ ГИ ИСПОРАЧАА КАЈ ОРБАН?

Министерот за здравство Венко Филипче потврди дека авансот за кинеските вакцини против ковид-19 е повлечен, нагласувајќи дека тоа е направено за наша сигурност. Филипче потенцира дека и покрај тоа, разговорите за овие вакцини се во завршна…