Browsing Category

СВЕТ

ШТО ЌЕ СЕ СЛУЧУВА НА БАЛКАНОТ? Американците им дадоа зелено светло на албанците да изградат воена…

Загриженоста на Србите во врска со плановите на Албанците за изградба на воена база за нивните единици на ридот Црноса кај северна Косовска Митровица е оправдана, изјави поранешниот началник на Генералниот директорат за меѓународна воена…

НОВА ДЕСЕГА НАЈСМРТОНОСНА МУТАЦИЈА НА КОРОНА ПРОНАЈДЕНА ВО РОМАНИЈА

Нова мутација на британскиот вид беше изолирана оваа недела во Романија. Варијантата не се шири лесно, но ефективноста на вакцините против неа е помала, предупредуваат експертите. Владата кај нашиот северен сосед ја продолжи состојбата на…

ПУТИН СТАНУВА ДОЖИВОТЕН ПРЕТСЕДАТЕЛ НА РУСИЈА

Законот беше објавен денес на официјалниот интернет портал за правни информации, објави ТАС С. Бројни одредби од законот се донесени врз основа на измени и дополнувања поднесени во Уставот. Еден од новововедените амандмани е…