Browsing Category

ТЕХНОЛОГИЈА

Погледнете какви перформанси ќе има новиот Плејстејшн

Официјалната премиера на конзолата се очекува да се одржи во последните недели од годината. Повеќето аналитичари очекуваат Sony PS5 да биде откриен во ноември и да биде лансиран во сезоната на празници до крајот на 2020 година. Се разбира,…

Паметните телефони може да предизвикаат депресија

Честата употреба на компјутери и паметни телефони предизвикува замор на мозокот, што доведува до развој на депресија и деменција кај луѓето, се вели во студијата на јапонските научници, цитирана од списанието Nikkei Style. Во последните…

И хакерите солидарни за време на короната

Водечките сајберкриминалци ветуваат дека нема да ги напаѓаат здравствените организации за време на пандемијата КОВИД-19. Две од најголемите групи „DroppelPaymer“ и „Maze“, кои првенствено се занимаваат со напади од типот „рансомвер“, рекоа…