Каракамишева: Кажете што донесе авионот кој слета на 19 март

2,370

Статус на Тања Каракамишева:

Зошто владата се уште крие и не се изјаснува што донесе авионот кој мистериозно слета на аеродромот во Скопје?

Дали пратката во авионот е државна тајна???
@VladaMK ќе и објасните ли на јавноста што ви донесоа вашите “пријатели”?

Имено на затворениот аеродром Скопје на 19 март „мистериозно“ слетал авион од Виена – пренесува „Лидер“.

И покрај тоа што авионот слетал на аеродромот кој во тој момент беше затворен поради мерките на владата против корона вирусот, никој не открива што тој носел и каде завршило тоа што е донесено – пренесува „Лидер“.

Податоците од меѓународното следење на летови до кои пристигнале до „Лидер“ покажуваат дека авион од моделот „SAAB 340A“ на унгарската компанија „FLEET AIR INTERNATIONAL“, во 12:45 минути од Виена тргнал кон скопскиот аеродром, а овде стигнал во 14:55 минути.

Loading..