Лекција за сите кој 24 часа поминуваат на телефон! Отишла на очен лекар, па се запрепастила – имала 500 дупки на рожницата поради гледање во мобилен телефон

331
Loading...

Приказната за 25-годишната девојка Чен од Тајван може да послужи како добра лекција за сите кои доста време поминуваат гледајќи во екраните на мобилните телефони.

Таа поради проблеми со видот отишла на очен лекар. Бидејќи две години без престан користела мобилен телефон чиј екран бил максимално осветлен констатирано е дека видот ѝ е перманентно оштетен.

Оштетеноста била толку голема што лекарот рекол дека на рожницата се појавиле повеќе од 500 дупки и дека очите ѝ изгледаат како да ѝ се „испечени во микробранова“.

Loading...
Loading..
You might also like