Лаура Кингстон многу сакала да има уште едно дете, но имало и многу добра причина зошто нејзините лекари ја советувале да се откаже од бременост.

Имено, Лаура е родена со срцева маана. Таа го родила своето прво дете пред повеќе од 10 години, а лекарите стравувале дека уште една бременост ќе биде катастрофална за нејзиното и онака слабо срце.

Сепак, Лаура не ги послушала. Таа забременила.

Во бременоста се појавиле проблеми. Таа била во болница два месеца и било само прашање на време кога ќе и се слоши.

При пораѓањето ѝ требала помош од цел тим, но успеала.

Таа родила бебе и си ја исполнила желбата иако знаела дека ќе го ризикува сопствениот живот.