The Economist: Еве каде милијардерите ги трошат парите

382
Loading...

Кога размислуваме како супер богатите ги управуваат своите финансии, често ги замислуваме луксузните канцеларии на приватни банки во Женева и Лондон, опремени со мермер и махагони, каде што милијардерите можат да се чувствуваат како дома. Но, оваа слика е доста застарена.

Денес, попрецизен опис вклучува стотици обични стакло канцеларии во Калифорнија и Сингапур, кои постојано бараат можности да инвестираат во канадски обврзници, европски имот и кинески стартапи, пишува The Economist.

Loading...
Loading..
You might also like