Експерт ја разби големата заблуда за електроавтомобилите

512
Loading...

Некои германски градови го ограничуваат движењето на дизел автомобили. Франција и Велика Британија, пак забрануваат дизел и бензинските автомобили од 2040. Нека не се лажеме: и електроавтомобилите нема да го решат проблемот, коментира експертот Хенрик Бьоме за Дојче веле. Не ги обвинувајте овие копилиња – производители на автомобили! Откако се знае дека оваа индустрија – кој во Германија дури е нарекуван примерен – си направил таен картел, против автомобилските концерни од Волфсбург, Штутгарт и Минхен се истури тонови невешт.

Loading...
Loading..
You might also like