Ова научниците го чекале 60 години: Погледнете ја импресивната фотографија од Сонцето

372
Loading...

Како резултат на тој прелет добиена е првата фотографија од таа средба, која научниците ја споделиле со светот во текот на средбата со Американската заедница на геофизичари.

Фотографијата прикажува струење на короната, која се состои од соларен материјал внатре во неа и се појавува во подрачјата со зголемена соларна активност.

Loading...
Loading..
You might also like