Ѓорчев најави пржинска влада

171
Loading...

Ѓорчев истакна дека Република Македонија влегува во последната година од владеењето на Заев и СДСМ и ќе има Пржинска влада.

“На премногу страни Заев има ветено. Тој е во една ситуација која во подолго време во подолги години на секој му кажува она што тој сака да го чуе. На сите им вети, но најважно од се, како премиер, ги излажа граѓаните и го излажа народот. Нема работа за која не е излажано.

За Референдумот, уставното име на Република Македонија, внатрешните консталации, за економијата да не збориме, на локално ниво може да раскажуваме до утре за ветените проекти. Тој е уморен од ветувања и од лажење. Неможе цело време да ги лажете сите. Доаѓа Пржинска влада. Тоа е во Законот. ВМРО-ДПМНЕ ќе добие министерства, ќе има министри и заменици. Заев си заминува и ќе има одговорност, рече Ѓорчев.

Тој исто така истакна дека е лош знак тоа што немаше заедничка изава со Меркел според него таа била доволно културна за да не изрече пофалби бидејќи не се заслужени..

Loading...
You might also like