Рама го нападна Пендаровски: Кога зборуваш за разединување, сети се кој ти помогна за да станеш Претседател

380
Loading...

Според него ова барање од страна на Пендаровски, не е ниту праведно, ниту практично.

Претседателот Пендаровски подразбира фаворизирање на раздвојувањето од Албанија во преговорите? Изненадувачки е овој пристап, особено кога го зема во обѕир клучниот придонес на Албанија и Албанците за демократските случувања и за европскиот пат на пријателската држава. Тоа, фактички не изгледа ниту праведно, ниту практично, пишува Рама.

Edi Rama

@ediramaal

Presidenti @SPendarovski nënkupton favorizimin e ndarjes nga Shqipëria në vendimin për negociatat?Çudi kjo qasje, sidomos kur konsideron kontributin kyç të Shqipërisë&shqiptarëve në zhvillimet demokratike&rrugën europiane të shtetit mik.S’duket as e drejtë as praktike faktikisht!

119 people are talking about this

Изјавата на македонскот претседател ја коментираше и поранешнот шеф на абанската дипломатија, Дитмир Бушати, според кого раздвојувањето на Македонија од Албанија би била стартешка грешка на ЕУ.

Според ЕК и Албанија и Северна Македонија ја завршија домашната задача. Во вакви услови нивното одвојување би била стратешка грешка за ЕУ. Потребата за започнување на преговорите соодветствува на барањата на општествата на двете земји, на историјата и регионот, напиша Бушати на Твитер.

Loading...
You might also like