Ѓорчев се пофали дека новата заменичка на Јункер е голема пријателка на ВМРО

266
Loading...

Големи честитки за Ursula Von Der Leyen, Christlich Demokratische Union(ЦДУ) и EPP – European People’s Party (ЕПП).

Мајка на 7 (седум) деца: Давид, Марија, Софија, Егмонт, Јохана, Грација и Викторија. Сопруга на Хеико фон дер Лејен, професор и лекар.

Министер за одбрана (2013 – 2019), Министер за семејство и млади (2005 – 2009), Министер за труд и социјални работи (2009 – 2013).

Министер за семејство, здравје, жени и социјални прашања (2003 – 2005) во Долна Саксонија.

Лекар и пратеник, член на ЦДУ, пријател на фондацијата Konrad-Adenauer-Stiftung (КАС).

ВМРО-ДПМНЕ ќе работи во насока Македонија да биде членка на ЕУ.

Среќно! 🇲🇰 🇪🇺 🇩🇪

Loading...
You might also like