Бомба! Во Италија вирусот бил присутен уште во Ноември?

1,153

Брзо распространетата пандемија на коронавирус, која се шири низ Европа и САД, го поставува прашањето дали Ковид- 19 за прв пат се појавил кога беше официјално објавен во Кина или можеби претходно се проширил надвор од нејзините граници.

Почитуваниот италијански истражувач и фармаколог др. Џузепе Ремузи, директор на Институтот за фармаколошки истражувања „Марио Негри“ во Милано и коавтор на сеопфатна студија за структурата и трендовите на ковид-19 во реномираниот научен магазин „Лансет“, даде уште едно можно објаснување за ширење на вирусот.

Loading..