“ЛГБТ” активисти излегоа со подршка за Заев по изјавата, не се лутиме владата направи многу за “педерите”

2,071
Loading...

Активистот за права на ЛГБТИ заедницата, Беким Асани, излезе со поддршка за премиерот, Зоран Заев, кој наиде на остри реакции и осуда кај јавноста по вчерашната изјава каде вели дека нема да дозволи „криминалци, суетен новинар и еден педер“ да ја срушат власта. Асани се повикува на толкувањето на зборот „педер“, кој во речникот на македонскиот јазик се преведува како никаквец и подлец.

-Воопшто не се чувствувам навреден, како може оваа власта, која за две години направи толку многу за ЛГБТИ, сега така остро да се напаѓа. Во македонскиот речник јасно се знае што значи „педер“ и нема потреба да се чувствувам навреден. Мене по десет пати на ден ме викаат „педер“ на улица – вели Асани.

Loading...
Loading..
You might also like