Што се случува во оваа Држава? Никој веќе нејќе да инвестира, од 3 то место во 2016 паднавме на 18 место по број на странски инвестиции

575
Loading...

Според ранг листите за странски директни инвестиции Македонија бележи огромен пад за само две години во делот на инвестиции во ТИРЗ зоните, но и надвор од нив.

Во 2016 година бевме на високото 3-то место, а за само две години по смената на власта Македонија доживеа пад од 15 места и сега се наоѓа на 18. место.

Се потврдува тезата на опозицијата дека странски инвестиции во Македонија нема, она што се прикажува како инвестиции од странски фирми е реинвестираната добивка на претпријатијата кои дојдоа во времето кога ВМРО- ДПМНЕ беше на власт.

Loading...
Loading..
You might also like